20.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Bălșenii se pot bucura de câte o porție de sarmale, de Ziua României. Sărbătoarea marcată și la Caracal

- Advertisement -

Ziua Națională a României este sărbătorită în mai multe localități ale județului Olt, în municipiul Slatina fiind cele mai multe. De la ceremonialul militar și religios la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și oferirea de o mie de porții de iahnie cu fasole și cârnați și până la aprinderea iluminatului festiv în Parcul Tineretului, unde se deschide și Târgul de Crăciun unde va avea loc și un concert cu artiștii Ionică Moroșanu, trupa RO-Mania și slătineanca Amna. Însă, va fi sărbătoare și în orașul Balș, unde sunt oferite mai multe porții de sarmale, dar și în municipiul Caracal, unde pe lângă ceremonialul militar și religios, seara se vor aprinde luminițele multicolore.

Ziua României începe la Balș cu evenimentul de la Monumentul Eroilor.

„Primăria Balș vă așteaptă pe 1 Decembrie, de la ora 10:00, la Monumentul Eroilor, să sărbătorim împreună Ziua Națională a României. Activitățile vor debuta cu slujba Te Deum, urmată de ceremonia de depunere de coroane. La final, bălșenii prezenți se pot bucura de tradiționalele sarmale”, a spus Cătălin Rotea, primarul din Balș.

1 Decembrie este sărbătorit în stil autentic românesc și în municipiul Caracal, dar aici se va servi fasole cu cârnați. Seara vor fi spectacole și se aprinde iluminatul festiv.

„Ziua Națională a României o vom marca împreună mâine (vineri, 1 Decembrie n.r.), începând cu ora 10:00, când ne adunăm la Monumentul Eroilor pentru a cinsti memoria înaintașilor ce s-au jertfit pentru independența, unitatea și suveranitatea țării.
După depunerea de coroane ne îndreptăm spre Monumentul Recunoștinței pentru a urmări parada militară. Continuăm sărbătoarea pe platoul din față Primăriei cu Taraful ‘Romanați’ ce ne-a pregătit un spectacol supriză. Împreună, de Ziua Națională, cinstim istoria și petrecem în cel mai autentic stil românesc!”, este invitația adresată de autoritățile caracalene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți