16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trafic blocat pe DN 65 – E 574, la ieșire din comuna Valea Mare. Sunt patru autoturisme implicate, mai multe persoane fiind rănite

- Advertisement -

UPDATE 3: În jurul orei 22:40, traficul a fost reluat pe ambele sensuri de mers ale drumului, a transmis agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Aceeași sursă a spus și cum s-a petrecut evenimentul rutier.

„La data de 1 decembrie, în jurul orei 20:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Valea Mare, a avut loc un accident rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus din direcția Slatina către Pitesti, de către un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul București, s-ar fi angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare și ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, din orașul Costești, județul Argeș, ce se deplasa din sens opus. În urma impactului, cele două autoturisme ar fi fost proiectate în alte două autovehicule ce se deplasau tot pe direcția Slatina către Pitești, conduse de către un bărbat de 36 de ani și un tânăr de 19 ani, ambii din municipiul Pitești, județul Argeș. În urma evenimentului rutier, nouă persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a explicat Șerban.

UPDATE 2: Potrivit ISU Olt, bilanțul final al victimelor era la ora 21:45 următorul: 12 persoane implicate, nouă persoane transportate la UPU Slatina, iar trei persoane au fost monitorizate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

UPDATE: Până la ora 21:30 a zilei de 1 decembrie, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost transportate opt persoane, două dintre acestea fiind politraumatizate și șase cu diverse traumatisme, care nu le pun viața în pericol, a spus reprezentantul pompierilor.

Știrea inițială: Traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 ( DN 65 – E 574) a fost blocat pe ambele sensuri de deplasare, în seara zilei de vineri, 1 decembrie 2023, puțin după ora 20:00, după ce în afara comunei Valea Mare s-a produs un grav accident de circulație.

Din primele informații, patru autoturisme ar fi implicate în evenimentul rutier produs undeva la intersecția de la intrarea în comuna Priseaca, după panta de urcare spre Pitești, fiind anunțate și mai multe persoane rănite. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvatori, fiind activat chiar Planul Roșu de Intervenție.

„Accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme, pe DN 65 – E 574, în zona localității Priseaca. Având în vedere numărul persoanelor implicate (12 persoane în monitorizare), pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și mai multe ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Misiunea este în dinamică”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt prezenți și ei în zonă pentru a stabili împrejurările producerii accidentului, dar și pentru a dirija circulația.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți