17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

O centrală termică a explodat și mai multe elemente ale unei case s-au prăbușit peste două persoane, în Osica de Sus. Pompierii, la fața locului

- Advertisement -

UPDATE 14:40: Din păcate, în jurul orei 14:00 a zilei de sâmbătă, 2 decembrie, și bărbatul de 72 de ani, din comuna Osica de Sus, a decedat la unitatea spitalicească, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

UPDATE 13:10: Polițiștii olteni au deschis dosar penal în cauză.

„La data de 2 decembrie 2023, în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că la o locuință din comuna Osica de Sus a avut loc o explozie la o centrală termică. La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus și mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Serviciului Județean de Ambulanță. Din primele verificări, au fost identificate două persoane surprinse sub dărâmături, respectiv o femeie, în vârstă de 62 de ani, din municipiul București și un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din comuna Osica de Sus, acestea fiind extrase de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În urma evenimentului, femeia a decedat, iar bărbatul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și distrugere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

UPDATE 12:50: Echipajele prezente la locul evenimentului acționează în continuare pentru îndepărtarea elementelor de construcție.

„Până în acest moment au fost evacuate două butelii cu gaz metan. La locul evenimentului acționează și o autospecială pentru cercetare CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear). Bărbatul rănit în urma exploziei a fost transportat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, conștient, politraumatizat”, a spus căpitanul Alin Băsășteanu.

Pentru a evita producerea unor evenimente tragice, pompierii reamintesc măsurile de prevenire la mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos: montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat; verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos; folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare; suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.

UPDATE: Reprezentantul ISU a declarat în jurul prânzului că au fost identificate două persoane surprinse sub dărâmături, o femeie, în vârstă 62 de ani, decedată, și un bărbat, de 72 de ani, conștient, surprins parțial, la nivelul picioarelor.

„Acesta a fost extras de sub elementele care s-au prăbușit peste el și a fost preluat de echipajele medicale”, a spus Băsășteanu.

Știrea inițială: Un eveniment nefericit a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 2 decembrie 2023, în comuna Osica de Sus. O centrală termică a explodată, iar două persoane au fost prinse sub elementele locuinței care s-au prăbușit peste ele în urma deflagrației.

Nu a izbucnit și un incendiu în urma exploziei, însă este posibil ca o victimă să fie decedată, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, la fața locului intervenind mai multe echipaje de pompieri.

„Este vorba despre o explozie a unei centrale termice, care nu a fost urmată de incendiu, în comuna Osica de Sus, cu prăbușirea mai multor elemente ale locuinței. Două persoane sunt surprinse sub dărâmături, posibil o victimă decedată. Echipajele ISU Olt acționează cu două containere de căutare-salvare, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și două autospeciale pentru primă intervenție. De asemenea, la locul evenimentului acționează și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Misiunea este în desfășurare”, a declarat căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU.

Sursă foto și video: Amator

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți