13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Traian, depistat de două ori băut la volanul unei mașini, în aceeași noapte. Odată a intrat cu autoturismul în gardul unui imobil din Vlădila

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. S-au constatat mai multe infracțiuni, trei șoferi alegându-se cu dosare penale după ce s-au urcat băuți la volan.

Unul dintre ei a fost oprit în trafic chiar de două ori în aceeași noapte, oamenii legii constatând că acesta conducea și un autoturism care avea inspecția tehnică periodică expirată. Odată chiar a intrat cu mașina și în gardul unui imobil din comuna Vlădila.

Astfel în noaptea de vineri spre sâmbătă, 1 spre 2 decembrie, în jurul orei 02:50, polițiștii din cadrul Poliției Caracal au oprit pentru control, pe strada Plevnei, din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Traian.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,02 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată. Tânărul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a fost reținut certificatul de înmatriculare”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa citată a mai spus că pe numele tânărului din Traian, oamenii legii au întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Deși conducătorului auto i-a fost adus la cunoștință faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, acesta ar fi condus autoturismul, în jurul orei 05:10, pe strada Mihai Eminescu, din comuna Vlădila, unde ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard. În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

„Tânărul a fost testat din nou cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,92 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Alți doi șoferi în stare de ebrietate. Unul nu avea nici permis auto

Și la data de 1 decembrie, în jurul orei 16:30, polițiștii rutieri, de data aceasta cei din cadrul Poliției orașului Corabia, aveau să oprească în trafic un conducător auto băut. Acesta nu avea nici permis, mașina fiindu-i dată pentru a o conduce de tatăl său.

„Au oprit pentru control, pe strada Eroilor, din comuna Obârșia, un autoturism condus de către un tânăr de 34 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, autoturismul fiindu-i încredințat de către tatăl acestuia. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu deține permis de conducere”, a spus agentul principal Șerban.

Ulterior, în aceeași zi, dar în jurul orei 21:55, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 10 Vișina au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 135, din comuna Urzica, un autoturism condus de un bărbat de 71 de ani, din comuna Obârșia.

Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,61 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Activitățile oamenilor legii din ultimele 24 de ore au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți