23.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

DRDP Craiova anunță că începe inspecția lucrărilor executate pe Tronsonul 3 al DEx 12, între Valea Mare și Colonești

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Craiova au anunțat în seara zilei de luni, 4 decembrie 2023, că, din dispoziția lui Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare și Infrastructură Rutieră, începând de marți, 5 decembrie, începe inspecția lucrărilor executate pe Tronsonul 3 al Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, respectiv cel cuprins între comuna Valea Mare și comuna Colonești, limita județului Olt cu județul Argeș.

„În cadrul inspecției se vor verifica toate lucrările executate pe sectoarele finalizate. În paralel, Antreprenorul lucrează pentru finalizarea tuturor lucrărilor din contractul de execuție al acestui tronson. În această perioadă Antreprenorul execută lucrări la rampa spre Pitești a pasajului de la Jitaru, urmând ca zilele următoare să aștearnă straturile de mixtură asfaltică, montează parapete lateral și axial, amenajare descărcare/încărcare la Colonești, și aplică marcaje rutiere”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.

31,75 kilometri reprezintă distanța Tronsonului 3 al Expresului care tranzitează județul Olt, trecând prin localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș. Acesta ar urma să fie redat traficului rutier până la Crăciun, așa cum a declarat oficial Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, în cadrul declarației de presă susținută după ce a vizitat șantierul Tronsonului 3 al DEx 12, la începutul lunii noiembrie.

Județul Olt este tranzitat și de Tronsonul II al Expresului, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează unitățile administrativ teritoriale Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane și va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră. Proiectul a fost realizat cu fonduri accesate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți