15.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu – 63 de inițiative legislative, din care 15 au fost promulgate legi

- Advertisement -

Adrian Ionuț Chesnoiu este parlamentar PSD de Olt de la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020 și este președinte din iunie 2023 al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, funcție pe care a ocupat-o și până în decembrie 2021. Totodată, deputatul social democrat face parte din Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state precum Republica Croația, Republica Kazahstan, Georgia și Republica Italiană, fiind membru și al Grupului PRO-America. Iar până la această dată activitatea sa parlamentară este una bogată, având 63 de propuneri legislative inițiate, din care 15 promulgate legi.

Din activitatea acestuia ca și deputat PSD de Olt mai putem aminti: luări de cuvânt – la 39 puncte de sumar în 21 de ședințe din plenul Parlamentului, două declarații politice depuse în scris, 12 întrebări și interpelări, dar și șase moțiuni.

Iar dintre cele 63 de inițiative, printre cele mai recente se numără: Propunere legislativă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul vacilor de carne şi al bivoliţelor, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei; Propunere legislativă pentru modificarea art.2 alin.(2) din Legea 118/2020 privind Programul de susţinere a crescătorilor de suine din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru activitatea de reproducţie; Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 44 din 1 iulie 1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război; Propunere legislativă pentru modificarea Legii 287/2009 privind Codul civil; Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 504 din 11 iulie 2002 – Legea audiovizualului; Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 57/2019 privind Codul administrativ; Propunere legislativă pentru modificarea Anexei nr. 5, art. 3, pct. 3, lit. b) din Legea 122/2023 privind exploataţiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane România; Propunere legislativă pentru completarea art. 36 din Legea 160 din 1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți