21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Noi sume de bani alocate de CJ Olt pentru primăriile din județ

- Advertisement -

Ședință extraordinară a Consiliului Județean Olt vineri, 8 decembrie, în cadrul căreia aleșii județului au avut de aprobat mai multe proiecte de hotărâre prin care au fost alocate fonduri mai multor primării din județ. Unul dintre ele a fost cu privire la rectificarea bugetului Județului Olt, altul cu privire la alocarea unei sume din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2023, iar cel de-al treilea a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a influențelor la cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2023. 21 de primării oltene au primit bani din Fondul de Rezervă.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, le-a declarat jurnaliștilor că au fost alocate fonduri UAT-urilor cărora Guvernul României nu le-a alocat nicio o sumă sau suma dată a fost prea mică.

„Primul proiect pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetului judeţului Olt, unde am avut sume primite pentru Consiliul Judeţean Olt, de la Guvernul României, sume primite pentru Direcţia Copilului şi, de asemenea, o sponsorizare de la ALRO Slatina pentru cadouri la copiii şi bătrânii din centrele DGASPC. Pe ordinea de zi am mai avut alocarea de sume din Fondul de Rezervă. Sunt anumite localităţi care, atunci când Guvernul României a dat bani din Fondul de Rezervă, ori n-au primit deloc, ori au primit foarte puţin. Atunci am zis să mai reglăm lucrurile astfel încât şi acele localităţi să primească acei bani. De asemenea, avem o suplimentare a cotei de 6% – am fost anunţaţi de Finanţe că, datorită creşterii economice, au crescut sumele care au fost repartizate la început de an Consiliului Judeţean pentru a le aloca primăriilor din judeţ. Aceşti bani i-am repartizat astăzi”, a explicat Marius Oprescu.

Majoritatea primăriilor din judeţ nu au probleme pentru a închide anul financiar, a mai spus președintele forului județean: „Săptămâna viitoare, avem promisiune de la Guvernul României că vor da diferenţele de bani pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Dacă vin şi acei bani, cu siguranţă, marea majoritate a primăriilor vor închide bugetele. Mai sunt localităţi care au avut popriri, restanţe foarte mari venite din anumite corecţii financiare sau din anumite contracte, care nu închid, dar să ştiţi că sunt sub cinci astfel de localităţi”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți