21.2 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Președintele PNL Nicolae Ciucă și aproximativ 600 de liberali din Regiunea Sud-Vest Oltenia, prezenți la Liga Aleșilor Locali liberali de la Slatina

- Advertisement -

Cortul de pe Dealul Grădiște, din municipiul Slatina, a fost în după-amiaza zilei de vineri, 8 decembrie, gazdă a Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal din Regiunea Sud – Vest Oltenia. Au fost prezenți aproape 600 de liberali din cele cinci județe ale regiunii, iar delegația din județul Olt a fost alcătuită din puțin peste 200 de persoane, în fruntea lor fiind deputatul Gigel Știrbu, președinte interimar al PNL Olt și vicepreședinte al Regiunii S – V Oltenia, Nicolae Cărămizaru, primar al comunei Morunglav și președinte al Ligii Aleșilor Locali Olt și senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu. De asemenea, prefectul liberal Mario De Mezzo și ceilalți zece primari liberali din Olt au luat parte la eveniment. Însă, printre invitați au fost și Nicolae Ciucă, președintele PNL la nivel național și președintele Senatului, fost prim-ministru al României, Adrian Veștea, ministrul Devoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Lucian Bode, secretar general PNL, și europarlamentarul liberal Dan Motreanu.

Președintele PNL: „Oaste, să ne vedem la anul învingători!”

Mai mulți liberali au vorbit în fața celor prezenți în cortul de pe Grădiște, cel mai așteptat discurs fiind cel al lui președintelui Nicolae Ciucă, care a culminat cu mesajul „Oaste, să ne vedem la anul învingători!”.

„(…) Românul știe să înțeleagă și să citească și omul, să citească și prin om ce este bine pentru el, iar Partidul Național Liberal, cu toate relele de până acum, dar în mod deosebit cu toate cele bune are puterea să convingă electoratul că România are o șansă prin tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capitalului, dezvoltarea mediului de afaceri, consolidarea capitalului românesc, păstrarea și dezvoltarea culturii și tradițiilor noastre. Astea sunt lucrurile pe care românul le le-a înțeles, le înțelege și le va înțelege despre România. Același lucru vreau să spun că am discutat și vom continua să discutăm după ce am relansat Institutul de Studii Populare. Oameni buni, am stat cu el atât să de mult timp, fără să îl punem în valoare. Este intelectualitatea țării care este dornică să stea la masă, să vină să ne critice. Le spuneam, când desfășurat activitatea de relansare a Institutului de Studii Populare, că intelectualitatea este oglinda morală în care se reflectă activitatea politică. Nu există altă platformă mai bună și nu există altă cale decât intelectualitatea. Mediul asociativ, societatea civilă să vină să ne spună în astfel de formate, în orice altfel de format, cum ne văd, cât pe performanți sau neperformanți suntem. Să vină să pună cu toții umărul la tot ceea ce înseamnă efort, construcții, construcție pentru politici publice. Pentru că politicile publice nu sunt pentru noi, sunt pentru oameni. Politicile publice sunt făcute de către partide. Partidele sunt cele care în continuare trebuie să-și asume modernizarea, să-și asume transformarea, să-și asume eliminarea disparităților dintre regiuni, pentru că se vorbea cele două județe care sunt în partea de jos a oricărui clasament e în ceea ce privește relevanța economică. Suntem deschiși tuturor categoriilor socio-profesionale și avem nevoie de toate categoriile socio-profesionale. Și vă spuneam mai devreme că ați zis de oaste, unul dintre domnii președinți de filială vorbea de oaste, de soldați, nu e atât de simplu. Când vorbim de oase. Vă rog să țineți minte un o chestiune oastea țării este devotată cauzei oamenilor, celor care conduc le poartă, respectă că merită, urmează în luptă, dar oastea este dedicată cauzei. Ca atare oastea Partidului Național Liberal să înțeleagă care ne este cauza și atunci să se dedice cu totul și să fie o oaste. Oastea intră la luptă, la luptă este, cum spunea ‘Decebal către popor’: ‘Din zei de-am fi scoborâtori/ C-o moarte tot suntem datori!/Totuna e dac-ai murit/Flăcău ori moş îngârbovit;/ Dar nu-i totuna leu să mori/Ori câine-nlănţuit’. Acesta a fost mesajul pentru soldatul român care a luptat pentru idealurile noastre. Pentru noi ca oameni politici, când vine vorba de luptă e bine să păstrăm aceste versuri minte dar nu există decât o singură variantă, să câştigăm. Vă doresc sărbători liniştite, să vă odihniţi. Începe lupta! Oaste, să ne vedem la anul învingători! Doamne ajută!”, le-a spus Ciucă liberalilor.

La final, președintele PNL la nivel național a făcut și o scurtă declarație de presă.

„Prin întâlnirea pe care am avut-o astăzi am vrut să arătăm deschiderea față de dialogul cu cetățenii, față de modul în care Partidul Național Liberal, până în acest moment, și-a îndeplinit toate obiectivele pe care și le-a asumat sau nu și le-a îndeplinit și trebuie să ne ducem sincer și să le prezentăm oamenilor, să recunoaștem ceea ce nu am reușit să finalizăm și în final, desigur, a fost o abordare, o prezentare a tot ceea ce Partidul Național Liberal și-a asumat, și anume abordarea anului electoral 2024 prin forțe proprii, sub motoul prin noi. În fine, ceea ce practic este și cerința pe care am primit-o și continuăm să o primim de la activul nostru de partid, considerăm că a fost o decizie cât se poate de potrivită, de așteptată și angajamentul nostru, al tuturor, este să continuăm toate aspectele și procedurile care țin de realizare a strategiei de campanie, a planului de campanie, a direcțiilor de acțiune, îndeosebi după momentul în care am constituit deja echipa de campanie (…)”, a spus șeful liberalilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți