20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina – șapte ani de când distribuie tichete slătinenilor din mai multe categorii sociale. De Crăciun vor beneficia de acestea puțin peste 3.700 de persoane

- Advertisement -

Programul tichetelor sociale de sărbători este o tradiție a solidarității continuată și anul acesta de reprezentanții Primăriei municipiului Slatina. Sunt șapte ani de când acest proiect este implementat de municipalitate, iar acum, de Crăciun, numărul beneficiarilor de aceste tichete este de puțin peste 3.700, potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială a Primăriei.

De aceste sărbători de iarnă autoritățile locale au venit și cu o noutate, crescând valoarea tichetelor sociale de la 100 de lei la 150 de lei, și anume zece tichete a câte 15 lei fiecare.

„Din decembrie 2016, Primăria Slatina implementează cu succes un program dedicat comunității noastre, oferind tichete sociale de sărbători cu ocazia Crăciunului și Paștelui. Anul acesta, suntem încântaţi să aducem schimbări pozitive in cadrul acestui program, pentru a sprijini mai multe categorii sociale și pentru a marca cu bucurie spiritul sărbătorilor. Modificările recente, de Crăciun 2023, sunt: valoarea tichetelor a crescut la 150 lei/persoană/sărbătoare și noi categorii sociale adăugate – persoane cu handicap mediu. Beneficiari de indemnizații conform legilor speciale, cu venituri nete cumulate de cel mult 1.200 de lei pe lună”, au transmis reprezentanții Primăriei Slatina.

Nora Popescu, director DAS Slatina, a declarat că pentru tichetele sociale date în decembrie, de Crăciun, s-au depus 3.784 de cereri, din care s-au aprobat 3.727. Majoritatea procedurilor s-au finalizat și doar fabrica de timbre ar mai trebui să trimită plicurile cu tichetele sociale la Poșta Română, în vederea distribuirii acestora până de Sfânta a Sărbătorii Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Tichetele sociale pot fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de curățenie, igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, precum și pentru articole de îmbrăcăminte și
încălțăminte.

„Primăria Slatina se implică in continuare in această inițiativă, având în vedere nevoile comunității. Contăm pe sprijinul și înțelegerea dumneavoastră pentru a face din aceste sărbători momente speciale pentru fiecare locuitor al municipiului”, au mai spus autoritățile locale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți