4.2 C
Slatina
joi,29 februarie,2024

Ultimele Articole

Se închide traficul rutier pe Centura ocolitoare a Slatinei de pe DEx 12 Craiova – Pitești. Se face legătura între Tronsoanele 2 și 3

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a transmis vineri, 8 decembrie 2023, că din dimineața zilei de luni, 11 decembrie, ora 07:00, se închide circulația pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, între nod rutier Drumul Județean 546 Slatina Sud-Est, kilometrul (km) 50 + 150 și nod rutier Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574 Valea Mare Nord-Est, km 57 + 720. Concret este vorba despre închiderea traficului pe Centura ocolitoare a municipiului Slatina de pe Lotul 2 al Tronsonului 2 al drumului de mare viteză, din zona fabricii de anvelope auto Pirelli și până la Valea Mare, pe ambele sensuri de mers, pentru a se face legătura dintre Tronsoanele 2 și 3.

Circulația va fi deviată, pentru o bună perioadă, prin orașul Slatina.

„Circulația va fi deviată pentru toate categoriile de autovehicule astfel: DEx 12 km 50 + 150 – DJ 546 – Slatina – strada (str.) Drăgănești – str. Artileriei – str. Cireașov – str. Pitești – DN 65 Valea Mare. Închiderea circulației este necesară pentru a se putea executa lucrările de racordare a Tronsonului 2 cu Tronsonul 3 din cadrul DEx 12 Craiova – Pitești. Restricția va dura până la finalizarea lucrărilor”, spun reprezentanții de la DRDP Craiova.

Județul Olt este tranzitat de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

Constructor este UMB, Umbrărescu ocupându-se și de cei 31,75 kilometri cât reprezintă distanța Tronsonului 3 al șoselei de mare viteză care tranzitează și acesta județul Olt. Tronsonul 3 al DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Limita maximă de viteză admisă pe DEx 12 este de 120 de kilometri pe oră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți