13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din județ, acțiune cu efective mărite în Caracal, Corabia, Drăgănești Olt și comunele limitrofe

- Advertisement -

Polițiștii din Olt au organizat, în noaptea de 9 spre 10 decembrie 2023, în intervalul orar 18:00 – 02:00, o razie, cu efective mărite pe drumurile publice din localitățile Caracal, Corabia, Drăgănești Olt și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Abaterile constatate în trafic nu au întârziat să apară, fiind aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproape 8.000 de lei, iar patru conducători auto au fost lăsați pietoni pentru perioada imediat următoare.

„În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 20 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut patru permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier”, a spus Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Șofer sub influența băuturilor alcoolice pe un drum din Izbiceni

În cadrul activităților, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au oprit pentru control, pe strada Preot Dumitru Stancu, din comuna Izbiceni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,75 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți