15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Expoziția de produse tradiționale oltenești „Gusturi din bătrâni”, la Muzeul Județean Olt

- Advertisement -

„Gusturi din bătrâni” este titlul expoziției de preparate tradiționale oltenești specifice postului Crăciunului, sărbătorii Crăciunului și Anului Nou, „ca pe vremea bunicii”, ce va avea loc joi, 14 decembrie 2023, cu începere de la ora 13:00, la sediul Muzeului Județean Olt.

Expoziția este organizată de instituția culturală olteană, în parteneriat cu Colegiul Național „Petre S. Aurelian”, la care au aderat și liceele cu profil gatro-alimentar din județ, respectiv Liceul Tehnologic 1 Balș, Liceul Tehnologic „Constantin Tănase” Izvoarele, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești, precum și câțiva agenți economici din Slatina, și nu numai.

„Prin această expoziție de preparate tradiționale am dorit să aducem în lumina zilelor noastre și obiceiurile culinare specifice Sărbătorile din ciclul Anului Nou, sărbători care durează 12 zile și constituie o perioadă încărcată de evenimente la care participă întreaga colectivitate. Este un ciclu sărbătoresc tradițional considerat a fi cel mai important, marcând solstițiul de iarnă”, a declarat Gheorghe Smarandache, manager al Muzeului Județean Olt.

Evenimentul va debuta cu un mic spectacol de colinde, urmat de prezentarea preparatelor tradiționale oltenești specifice acestei perioade.

„Am plecat să colindăm” este mott-ul programului de colinde și teatru popular ce se va desfășura în aceeași zi la Muzeul Județean Olt.

„Activitatea, circumscrisă expoziției de preparate tradiționale oltenești, va debuta cu reconstituirea colindatului practicat în satul oltenesc tradițional, moment ce se va desfășura în fața muzeului și va continua în interior cu un microrecital de colinde și dansuri tradiționale din Olt susținut de elevii Liceului Tehnologic «P.S. Aurelian» Slatina și ai Liceului Tehnologic «Constantin Brâncoveanu» Scornicești”, a adăugat Smarandache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți