17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Liberalul Mario De Mezzo: „Cred că intenția mea de a candida la Primăria Slatina nu este un secret pentru nimeni în acest municipiu”

- Advertisement -

A trecut doar o săptămână, iar conducerea interimară a PNL Olt și PNL Slatina a susținut a două conferință de presă la sediul PNL din municipiul reședință a județului. Deputatul liberal Gigel Știrbu, președinte interimar al PNL Olt, dar și prefectul de Olt Mario De Mezzo au fost amfitrioni ai întâlnirii cu jurnaliștii, fiecare dintre ei aducând în atenție activitatea lor politică din ultima perioadă. Dacă șeful liberalilor olteni a vorbit despre activitatea sa parlamentară, De Mezzo a recunoscut pentru prima oară, deși a mai fost întrebat cu alte ocazii de reprezentanții mass-media locală, că dorește să candideze la funcția de primar al municipiului Slatina.

„Am spus și la conferința anterioară, o spun și acum, că după ce vom avea legeri și vom avea o conducere aleasă la Partidul Național Liberal Slatina, vom avea o competiție internă în urma căreia vom decide cine este candidatul la Primăria Slatina. Însa, cred că intenția mea de a candida la Primăria Slatina nu este un secret pentru nimeni în acest municipiu. Nu cred că este cineva în acest oraș care să nu știe. Dorința mea de a candida este, însă cu siguranță dacă vor fi și alți colegi care vor dori să candideze intern pentru poziția aceasta, cu siguranță vom avea sondaje și se va stabili cine va candida”, a declarat De Mezzo (FOTO dreapta n.r.).

Și cum este într-un fel de precampanie electorală, având în vedere că în anul 2024 au loc și alegeri locale, președintele interimar al PNL Slatina a spus că aleșii locali liberali au venit cu o propunere de proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2.500 lei drept stimulent financiar pentru familiile din municipiul care vor aduce pe lume un copil.

Despre posibila candidatură a prefectului la funcția de primar al Slatinei, Gigel Știrbu (FOTO stânga n.r.) a declarat: „Domnul prefect Mario De Mezzo a mai trecut printr-o experiență. Bine, alții erau actorii, Domnul Mario De Mezzo a spus destul de clar că va candida dacă organizația municipală Slatina îl va mandata și această organizație îl va sau nu îl va mandata decât atunci când va fi aleasă statutar. După ce vom avea alegeri statutare la organizația municipală Slatina, colegii noștri de la Slatina își vor alege candidat de care noi, cei de la organizația județeană, vom formula act. Domnia sa își dorește să candideze. A spus-o destul de clar, sunt niște proceduri statutare. Eu personal, ca simplu membru al PNL Slatina, îl susțin. Dar spre deosebire de alte partide politice, la noi totuși există oarece democrație. Noi încercăm să lăsăm libertatea fiecărui membru să-și spună opinia și are fiecare dreptul la opinie. Vom face un sondaj de opinie care de fiecare dată în Slatina, mai puțin în 2020, în 2020 ni s-a impus candidat și nu de către membrii PNL şi de către partenerii noştri, pentru că domnul De Mezzo era un pericol. Şi atunci va fi un sondaj cu siguranţă. De fapt am anunţat şi săptămâna trecută că noi am început sondaje în localitățile din mediul rural. Probabil sondajul va avea loc în Slatina. În orașe, sondajele vor începe undeva după sfârşitul iernii, undeva probabil în luna martie, când și opţiunile cetăţenilor sunt mult mai bine cristalizate, formate”.

Parlamentarul a ținut să vorbească despre trei inițiative legislative pe care le promovează, dar și stadiul în care acestea se află. Amintim aici Legea privind unele măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice și propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii muzeelor și a colecțiilor publice 311 din 2003, ce vine în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârsta de sub 18 ani, scopul acesteia fiind de a beneficia de gratuitate la intrarea în muzee și la colecţiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale. De asemenea, parlamentarul liberal oltean Gigel Știrbu a mai spus că, în temeiul articolului 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi al articolului 74, alineat 4, din Constituţia României, republicată, înaintăm proiectul de Lege pentru instituirea anului 2027 ca „Anul Ion I. C. Brătianu”. Cu acest prilej, în toată țara administrațiile publice locale ar trebui să organizeze, însă fără a fi obligate, evenimente care să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la decesul marelui om politic din perioada interbelică, spune Știrbu, președintele interimar al PNL Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți