13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din județ, activități preventive în rândul beneficiarilor DGASPC Olt. Copiii și tinerii au primit daruri din partea oamenilor legii

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, au desfășurat săptămâna aceasta o acțiuni educativ-preventive în rândul minorilor instituționalizați în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Activitățile au vizat prevenirea portului sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bullyingului, cyberbullyingului, dar și informarea asupra răspunderii penale a copiilor și tinerilor cu vârsta de sub 18 ani. Pentru că au fost ascultători, oamenii legii, care au fost și ajutoarele lui Moș Crăciun, au ținut ca la final să le facă cadouri minorilor, constând în produse tradiționale.

„În cadrul activităților, polițiștii le-au explicat minorilor că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune, fiind informați și despre consecințele juridice din acest domeniu. Minorilor le-a fost expus faptul că bullyingul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a acestora, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia. De asemenea, le-au fost prezentate și principalele categorii de riscuri la care se pot expune în mediul online, respectiv infectarea sistemelor cu programe de tip malware (viruși), furtul de identitate și cyberbullyingul”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Sursa citată a mai spus că misiunile de prevenire a acestor riscuri au constat în promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei, minorilor fiindu-le oferite recomandări generale care privesc protejarea datelor personale și a parolei.

La finalul acțiunilor polițiștii au marcat debutul sărbătorilor de Crăciun și au onorat o misiune de suflet, fiind mesagerii lui Moș Crăciun pentru beneficiarii DGASPC Olt, cărora le-au fost oferite cadouri, constând în produse alimentare, dulciuri și băuturi răcoritoare.

„Ne bucurăm de fiecare dată când magia Crăciunului aduce zâmbetele pe fețele copiilor și întotdeauna le vom fi alături, atât la bine, cât și la greu”, a mai spus reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți