14.1 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță darea în folosință a încă 32 de kilometri din Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești

- Advertisement -

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat vineri, 15 decembrie 2023, că se află în ultima vizită pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, unde săptămâna viitoare vor fi dați în trafic următorii 32 kilometri de Expres, între Slatina (Valea Mare) și Colonești, la limita dintre județele Argeș și Olt, cu descărcare provizorie la Colonești.

Aproape o mie de muncitori lucrează acum pe acest șantier, în doua schimburi.

„În acest moment aproape 1.000 de muncitori lucrează pe acest șantier în două schimburi și sunt în fază finală următoarele lucrări: realizarea descărcării provizorie în DN (Drumul Național 65 – European 574) la Colonești; montarea parapetului de protecție pe ultimele zone; realizarea marcajelor rutiere; realizarea semnalizării rutiere verticale și orizontale;️ montarea ultimelor corpuri de iluminat pe zona pasajelor, nodurilor rutiere și parcărilor; turnarea betonului la ultimele tronsoane de rigola de preluare a apelor pluviale; montarea gardurilor de protecție;️ montarea ultimelor elemente aferente panourilor fonoabsorbante; sistemul ITS. Vă reamintesc faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 kilometri de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, în zona orașului Balș și municipiului Slatina și mai avem în lucru Tronsonul 1 și Tronsonul 4, care însumează încă 50 kilometri drum expres, care vor fi finalizați până la sfârșitul anului viitor, moment în care vom avea toți cei 121 kilometri ai acestui drum expres dați în trafic”, a declarat Scrioșteanu.

Sursa citată a mai spus că Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru tronsoane, va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte doua benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Județul Olt este tranzitat de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

Constructor este UMB, Umbrărescu ocupându-se și de cei 31,75 kilometri cât reprezintă distanța Tronsonului 3 al șoselei de mare viteză care tranzitează și acesta județul Olt. Tronsonul 3 al DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Limita maximă de viteză admisă pe DEx 12 este de 120 de kilometri pe oră.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți