9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au comis infracțiuni rutiere pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii din Olt au continuat să fie prezenți în ultimele 24 de ore pe drumurile publice care tranzitează județul și au constatat trei infracțiuni rutiere comise în trafic de conducători auto olteni. Dacă un șofer nu avea permis și conducea o mașină neînmatriculată, altul era la volan în stare de ebrietate și nu avea nici permis auto. Cel de-al treilea avea permisul de conducere suspendat. Pe numele tuturor oamenii legii au întocmit dosare penale.

Conducea un vehicul fără permis de conducere și neînmatriculat

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 16 spre 17 decembrie 2023, în jurul orei 00:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Piatra Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, pe strada Criveni, din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Osica de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul figura ca fiind neînmatriculat. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Nu avea permis și era băut bine

În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 20:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa, au oprit pentru control, pe Drumul Național 67 B, în comuna Vulturești, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată a arătat că, pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Avea dreptul de a conduce suspendat

Tot sâmbătă, 16 decembrie 2023, dar în jurul orei 11:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Drăgănești Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din oraș, au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți