12.3 C
Slatina
luni,13 mai,2024

Ultimele Articole

Femeie din Curtișoara, decedată după ce a rămas blocată într-un lift al Spitalului Slatina, între etajele 4 și 5

- Advertisement -

O femeie de 81 de ani, din Curtișoara, a murit în dimineața zilei de sâmbătă, 16 decembrie 2023, după ce liftul în care se afla s-a blocat între etaje. Era internată ca pacientă pe Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina și mama unei asistente de pe această secție, iar la un moment dat a început să se simtă din ce în ce mai rău, motiv pentru care cadrele medicale au luat decizia de a o transfera pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, în vederea intubării sale.

Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, având în vedere că liftul s-a blocat între etajele 4 și 5 ale unității spitalicești. Deși femeia a fost supusă manevrelor de resuscitare, pacienta nu a mai putut fi salvată.

Potrivit unor apropiați ai familiei bătrânei, în lift cu ea au mai rămas blocate și alte cadre medicale, acestea fiind deblocate din interior după puțin peste o jumătate de oră, cei care au intervenit fiind electricieni ai Spitalului Slatina.

Despre cele întâmplate, medicul Florin Popa, directorul medical al spitalului a spus că pacienta „a fost transferată în Terapie Intensivă, a fost reechilibrată și a fost trimisă înapoi în secție”.

„Într-adevăr, sâmbătă dimineața medicul a constatat că starea nu este tocmai bună și a sunat în Terapie să o transfere. Au făcut pregătirile necesare: au luat trusa de urgență, balonul de ventilație, o asistentă, două infirmiere”, a spus acesta, citat de jurnaliștii Adevărul.

Liftul s-a blocat între etaje, atunci când era coborâre. „La trei minute după ce s-a blocat liftul pacienta a intrat în stop. Era cu medic, asistenta și două infirmiere. Medicul, conform protocolului, a început manevrele de resuscitare: cu adrenalină, cu masaj cardiac, inclusiv au reușit să-i dea și un defibrilator. Din exterior a fost asistată (doctorița care însoțea pacienta n.r.) de către medicul de gardă de la Cardiologie. Lucrurile au fost făcute ca la carte. Faptul că s-a întâmplat lucrul acesta în lift, s-a întâmplat. Dacă se întâmpla în salon era același protocol, tot la fel se proceda. La ora 08:01 s-a reușit deblocarea liftului. 33 de minute s-a stat în lift. S-a dus pacienta în Terapie. La ora 08:05 s-a constatat decesul în Terapie”, a mai declarat Florin Popa pentru Adevărul.

Oamenii legii au fost înștiințați despre nefericitul eveniment, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Județean de Urgență Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din județul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat. În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Olt.

Sursă foto: Spitalul Slatina (Arhivă)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți