16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cei șase angajatori din Olt care plasează forță de muncă în străinătate, verificați de inspectorii de muncă

- Advertisement -

Angajații din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat, în perioada 12 – 15 decembrie 2023, Campania națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate. În județ sunt șase astfel de angajatori.

Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al instituției, a declarat că nu s-au găsit nereguli în urma controalelor efectuate: „La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară șase societăţi comerciale. În timpul controalelor efectuate, nu au fost constatate deficienţe în aplicarea Legii m 156 din 26 iulie 2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate”.

Sursa citată a mai spus că obiectivele campaniei au fost: identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate;
Identificarea cazurilor de plasare forţă de muncă efectuată fără respectarea condiţiei de a se constitui ca agent de plasare forţă de muncă în străinătate şi de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă și conştientizarea agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate faţă de obligativitatea respectării prevederilor legale în domeniul de referinţă.

Sursă foto: agro-tv.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți