16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii din Balș, misiune de stingere a unui incendiu izbucnit la o casă din Diculești, județul Vâlcea. Mai multe persoane intoxicate cu fum

- Advertisement -

Pompierii militari vâlceni și cei olteni au fost solicitați să intervină în după-amiaza zilei de miercuri, 20 decembrie, să stingă un incendiu produs la o gospodărie din satul Băbeni Oltețu al localității vâlcene Diculești. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Gărzii de Pompieri Măciuca, județul Vâlcea, și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Pompieri Balș a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, în zonă fiind direcționată și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, având în vedere că mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, la sosirea echipajelor operative de salvatori, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, acționându-se imediat pentru limitarea propagării acestuia, având în vedere că există posibilitatea ca flăcările să cuprindă întreaga casă.

Din fericire nu au fost persoane surprinse de incendiu, dar au fost adulți și copii care au necesitat îngrijiri medicale.

„La locul evenimentului, patru persoane – doi minori și doi adulți, doi cu atac de panică și doi cu intoxicație ușoară, au fost evaluate de către echipajul SAJ, ulterior acestea refuzând transportul la spital. Resursele medicale s-au suplimentat cu încă o ambulanță aparținând SAJ Vâlcea, pentru gestionarea situației existente. La echipajele SAJ s-au mai prezentat încă două persoane care au avut nevoie de monitorizare și îngrijiri, o persoană fiind cu traumatism cranio cerebral, care a fost preluată și transportată la spital, și o persoană cu intoxicație ușoară, care a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU.

În jurul orei 16:30, misiunea era în dinamică.

Sursă foto: Arhivă (Incendiu – prezentare generală)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți