12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Chesnoiu a făcut demersuri pentru realizarea unui sens giratoriu într-o intersecție de pe Centura municipiului Caracal

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, originar din municipiul Caracal, a făcut unele demersuri la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în vederea reconfigurării unei intersecții de pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal, unde în ultima perioadă s-au produs mai multe accidente de circulație soldate cu răniți.

„(…) Pe Centura Caracalului, în zona intersecției dintre DJ 542 cu DN VO 6 G, ne-am confruntat cu un număr tot mai mare de accidente care, din păcate, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. I-am sesizat acest lucru domnului ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în cadrul vizitei în orașul nostru, necesitatea de a reconfigura zona prin amenajarea unui sens giratoriu. Și lucrurile s-au mișcat rapid, motiv pentru care vreau să îi mulțumesc lui Sorin și domnului Cristian Pistol, directorul general al CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n.r.)! Am convingerea că vom reuși sistematizarea zonei pentru a avea fluență în trafic și a reduce semnificativ riscul de producere a unor accidente grave.

În cadrul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pentru anul 2024, domnul ministru Grindeanu mi-a comunicat că sensul giratoriu de pe DN VO 6 G de la km 6+600 intersectie cu DJ 542 are finanțarea asigurată și se află în proiectare la Serviciul Proiectare DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri n.r.) Craiova. (…)”, a declarat deputatul Chesnoiu.

Parlamentarul social democrat a mai spus că în primele luni ale anului 2024, pe Centura Caracalului va exista o variantă provizorie a sensului giratoriu, iar ulterior se vor realiza lucrările pentru reconfigurarea intersecției prin amplasarea unui sens giratoriu permanent.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți