15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Mihai Ioana, primarul comunei Grădinari, a trecut în neființă. A murit în accidentul produs pe DN 64, în ziua de Crăciun

- Advertisement -

Veste tristă în dimineața celei de-a doua zi de Crăciun pentru comunitatea din localitatea Grădinari. Mihai Ioana, primarul comunei, ales pe listele Partidului Social Democrat și aflat la cel de-al treilea său mandat de edil, a murit la vârsta de 61 de ani.

Informația a fost confirmată chiar de reprezentanți ai localității oltene printre-o postare făcută pe pagina de Facebook a Primăriei comunei Grădinari.

„Deși nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită, Comuna Grădinari, judetul Olt, deplânge stingerea fulgerătoare din viață, a domnului Ioana Mihai – primarul comunei Grădinari, județul Olt. Pe această cale aducem un ultim omagiu celui care a fost coleg, prieten, și înainte de toate om, iar trecerea sa în neființă este tulburătoare și greu de suportat, reprezintă o mare pierdere pentru întreaga comunitate și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de socializare.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și organizația PSD Olt: „Cu profundă tristețe am aflat de trecerea în neființă a primarului comunei Grădinari, Mihai Ioana.
Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii săi în aceste momente dificile. Dumnezeu să-i odihnească sufletul!”.

Mihai Ioana este victima care a murit în urma accidentului produs pe Drumul Național 64, în comuna Grădinari, după coliziunea frontală și violentă dintre două autoturisme. Edilul se afla în mașina destinată transportului persoanelor care fac dializă, fiind unul dintre cei cinci bărbați care erau în aceasta. În celălalt vehicul era doar șoferul, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina fiind transportați de paramedicii SMURD și cadrele medicale de pe echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Olt toți cei șase inși.

Localitatea Grădinari nu mai are nici viceprimar, Ionică Stanciu trecând în neființă în vara anului 2022.

Polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au deplasat la fața locului pentru a face cercetări și a stabili cauzele ce au dus la producerea acestei tragedii.

Unul dintre conducătorii auto, un tânăr de 32 de ani, din Slatina, era în stare de ebrietate, dar se pare că se afla și sub influența substanțelor interzise.

„La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt. În urma evenimentului rutier, șase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele șase persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul (este vorba despre un bărbat de 61 de ani, primarul din Grădinari n.r.). Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare (DrugTest n.r.), iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Acum nu se știe exact dacă edilul și ceilalți bărbați aflați în vehiculul de transport pacienți pentru dializă se întorceau de la tratament, având în vedere că mașina circula pe DN 64, dinspre Găneasa spre Drăgășani, în momentul în care din sens opus venea celălalt autoturism cu care s-a ciocnit violent.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți