9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Arest în lipsă pentru șoferul din Slatina aflat sub influența alcoolului și se pare a drogurilor, implicat în gravul accident în care a murit primarul comunei Grădinari

- Advertisement -

UPDATE: Paul Robert Hraru este tânărul de 32 de ani, din Slatina, căutat acum de oamenii legii, acesta fiind șoferul vinovat de producerea evenimentului rutier și a fost dat în urmărire națională, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru faptele de care este acuzat.

„În urma probatoriului administrat, la data de 29 decembrie, Judecătoria Slatina a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele tânărului de 32 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, întrucât acesta se sustrage de la urmărirea penală. Polițiștii desfășoară activități specifice în scopul punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă, tânărul fiind pus în urmărire națională”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Știrea inițială: Gravul accident de circulație care a avut loc în seara primei zile de Crăciun pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, s-a lăsat cu urmări pentru unul dintre șoferii celor două autoturisme care au intrat în coliziune frontală și în urma căruia, potrivit polițiștilor, o persoană a decedat, respectiv Mihai Ioana, primarul din Grădinari, iar alte cinci persoane au ajuns la spital. Este vorba de tânărul de 32 de ani, din municipiul Slatina, care era în stare avansată de ebrietate și se pare că se afla și sub influența substanțelor interzise.

Procurorii sunt cei care au cerut arestarea sa preventivă, iar magistrații Judecătoriei Slatina au admis propunerea, însă inculpatul se sustrage urmăririi penale și măsura a fost luată în lipsă.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În baza art. 202, alin.1, 3 şi 4, lit. e, C.proc.pen., art. 223, alin.1, lit. a, art. 223 alin. 2, C.proc.pen., art. 226, C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului H. P. R., pentru infracțiunile de ‘ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe’, fapte prev. și ped. de art. 192, alin. 1 și 2, art. 196, alin. 1, și art. 336, alin. 1, din C.P., cu aplic art. 38, alin. 2, din C.P., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă (…)”, se arată în soluția pe scurt dată vineriz 29 decembrie 2023, de judecătorii slătineni.

Edilul din Grădinari se afla într-un autoturism destinat transportului de persoane ce necesită dializă, în timp ce tânărul arestat în lipsă conducea un jeep. Într-o curbă, se pare că SUV-ul condus de slătineanul de 32 ani ar fi pătruns pe contrasens, lovind frontal ambulanța privată.

Ce au stabilit polițiștii după cercetările efectuate la locul tragediei

Polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au deplasat la fața locului pentru a face cercetări și a stabili cauzele ce au dus la producerea tragediei.

„La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt. În urma evenimentului rutier, șase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele șase persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul (este vorba despre un bărbat de 61 de ani, primarul din Grădinari n.r.). Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare (DrugTest n.r.), iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a declarat atunci subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Primarul și ceilalți bărbați aflați în vehiculul de transport pacienți pentru dializă se pare că se întorceau de la tratament, având în vedere că mașina circula pe DN 64, dinspre Găneasa spre Drăgășani, în momentul în care din sens opus a fost lovită violent de celălalt autoturism.

Dacă polițiștii rutieri spun că au fost șase victime în accident, dintre care una a murit, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au spus încă din seara în care s-a produs evenimentul rutier că ar fi vorba de șapte răniți ce au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, șase aflându-se în autoturismul pentru dializați, iar în cealaltă mașină era doar șoferul, pe numele căruia este emis mandat de arestare în lipsă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți