18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Locuință din comuna Izvoarele, distrusă în urma unui incendiu puternic

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit vineri, 29 decembrie 2023, în satul Alimănești al comunei Izvoarele, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă.

Căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a spus că la sosirea echipajelor de salvatori locuința ardea generalizat.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului, locuința, cu suprafața de aproximativ 50 de metri pătrați, a ars în totalitate”, a declarat reprezentantul ISU.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.

Recomandări preventive pentru locuitorii județului

– se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
– depozitarea materialelor combustibile se face la o distanță mai mare de un metru față de sobele metalice și de 50 de centimetri la sobele din cărămidă sau teracotă;
– în fața ușiței de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică;
– cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit și amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți