21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi din Urzica și Tia Mare, cercetați după ce au comis infracțiuni rutiere pe drumurile din județ

- Advertisement -
Prima dintre ele a fost constatată pe 31 decembrie 2023, în jurul orei 14:55, de polițiștii Secției de Polție Rurală 10 Vișina. Șoferul, originar din Urzica nu avea nici permis de conducere și era și într-o stare avansată de ebrietate.
„Au oprit pentru control, pe strada Șoseaua Obârșiei, în comuna Urzica, un tractor condus de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar remorca pe care o tracta figura ca fiind neînmatriculată/neînregistrată. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,34 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
Oamenii legii au întocmit pe numele șoferului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Cuza Vodă, din comuna Tia Mare, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice la o unitate medicală”, a precizat reprezentantul IPJ.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți