15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni, la datorie în zilele de Bobotează și Sfântul Ioan

- Advertisement -

Sâmbătă, 6 ianuarie, în județul Olt sunt programate a avea loc mai multe manifestări religioase prilejuite de Jandarmii olteni, la datorie în zilele de Bobotează și Sfântul Ioan Botezului Domnului, cunoscută în popor și Boboteaza, dar și manifestări culturale la care se preconizează prezența unui număr important de participanți, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară.

Astfel, efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt sunt la datorie pentru a asigura măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult din aria de competență, unde, conform tradiției, cetățenii se vor aduna în număr mare.

„Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective ale Jandarmeriei Olt la lăcașurile de cult din municipiul Slatina și Mănăstirea Brâncoveni, iar la Mănăstirea Călui și în localitatea Slătioara vor asigura măsurile de ordine publică jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova”, a declarat căpitan Simona Floricel, purtător de cuvânt al IJJ.

De asemenea, oamenii legii vor fi prezenți și la manifestările culturale „Botezul Cailor” sau „Botezul Animalelor” ce se vor desfășura în zilele de Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul, pe 7 ianuarie 2024, în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu și Vâlcele.

Așadar, jandarmii olteni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente.

„Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială. Recomandăm participanților la aceste activităţi, să respecte indicaţiile primite, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă situații ce ar putea perturba starea de normalitate”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți