12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Patru șoferi cu dosare penale după comiterea unor infracțiuni în trafic

- Advertisement -

În acest sfârșit de săptămână, echipaje ale polițiștilor rutieri au depistat mai mulți conducători auto care au condus autoturisme în stare avansată de ebrietate sau fără a avea permis auto.

Trei dintre șoferi sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„La data de 5 ianuarie 2025, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Râului, din comuna Brastavățu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În dimineața zilei de sâmbătă, 6 ianuarie 2024, în jurul orei 09:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în comuna Brâncoveni, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Drăghiceni. Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,75 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

În seara aceleiași zile de Bobotează, în jurul orei 21:45, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Rusănești, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din localitate.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a adăugat reprezentantul IPJ.

În toate situațiile, tinerii au fost conduși la spital în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestora, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Al patrulea șofer este cercetat penal pentru conducerea unei mașini fără a avea permis de conducere.

„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Urzica, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Vădastra. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a spus Claudiu Șerban.

Pe numele său, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți