15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 1.400 de elevi de la clasele a XI-a și a XII-a ale liceelor din Slatina, beneficiari ai campaniei „Drogurile sau TU?”

- Advertisement -

Începând cu ultima decadă a lunii octombrie 2023, Prefectura Olt, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, a demarat campania de informare şi prevenire „Drogurile sau TU?”, care s-a desfășurat în toate liceele din municipiul Slatina. Campania a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Consiliul Judeţean al Elevilor Olt, beneficiari fiind peste 1.400 de liceeni de la clasele a XI-a și a XII-a, dar și zeci de profesori.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituția Prefectului Județul Olt, în perioada octombrie – decembrie 2023, au avut loc nu mai puțin de 62 de activități în liceele din municipiul Slatina, unde beneficiari au fost 1.454 elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a și 82 de cadre didactice.

Foto: CPECA Olt

„Am participat la cea mai mare parte a întâlnirilor cu elevii de liceu din această campanie. Așa cum mă așteptam, foarte puţini dintre ei știau despre Legea Anastasia, probabil în jur de 2 la sută. Acest procent mi-a confirmat că a fost o campanie utilă și le mulțumesc colegilor din instituțiile partenere pentru implicare. Îmi doresc să continuăm campania și în celelalte licee din județ, așa că în perioada următoare vom stabili un calendar împreună cu partenerii, în funcție de programul și disponibilitatea lor. Este, fără îndoială, un demers necesar în județul nostru, care nu este ocolit de fenomenul consumului de stupefiante, inclusiv în rândul conducătorilor auto”, a declarat prefectul de Olt Mario De Mezzo, citat în același comunicat.

Sursa citată mai arată că scopul campaniei „Drogurile sau TU?” a fost informarea elevilor cu privire la efectele consumului de alcool şi a substanţelor psihoactive la volan. De asemenea, cei implicați au prezentat şi noile prevederi în domeniu ale Legii Anastasia.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți