20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

A nins peste Oltenia. Utilajele de deszăpezire ale SDN Slatina au acționat pe Drumul Expres

- Advertisement -

A nins timp de câteva ceasuri peste regiunea Oltenia, pe parcursul nopții de luni spre marți, 8 spre 9 ianuarie 2024, iar sute de utilaje de deszăpezire au acționat pe cele mai importante drumuri publice care tranzitează județele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că echipele Secției de Drumuri Naționale Slatina au intervenit în forță inclusiv pe Tronsoanele 2 și 3 ale Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, care tranzitează județul Olt. A nins abundent mai ales, în zona kilometrului 85, la Colonești, pe Tronsonul 3.

Peste două mii de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe carosabil, în toată regiunea, pentru ca în dimineața zilei de marți să se poată circula în condiții de iarnă.

„258 de utilaje și peste 2.000 de tone de material antiderapant au fost folosite în ultimele 12 ore pe raza DRDP Craiova. Pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, SDN-urile din subordinea DRDP Craiova au acționat permanent pe toate sectoarele de drum național din administrare. La această oră circulația rutieră se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat zăpadă sub un centimetru. Nu sunt drumuri restricționate din cauza condițiilor meteo și se acționează în continuare”, a transmis DRDP.

Pe șoseaua de mare viteză care tranzitează Oltul s-a acționat preventiv luni seara, pentru a nu se forma polei pe drum.

„Utilajele SDN Slatina acționează preventiv cu material antiderapant pe DEx 12, Craiova – Pitești. Temperaturile negative și precipitațiile pot duce la apariția poleiului dacă nu se acționează din timp cu material antiderapant. Utilajele patrulează pe toate tronsoanele de drum național din administrare și acționează pentru asigurarea circulației rutiere în siguranță”, spuneau în cursul serii de 8 ianuarie 2024 drumarii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți