12.3 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Mai mulți șoferi cu dosare penale după ce au comis abateri rutiere în trafic

- Advertisement -

Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce zilele trecute au comis mai multe infracțiuni rutiere pe șoselele din județul Olt. Doi dintre ei erau în stare de ebrietate, iar celălalt s-a ferit de un echipaj al Poliției Rutiere, iar după ce a fost urmărit în trafic oamenii legii au constatat că nu avea permis auto.

În noaptea 6 spre 7 ianuarie, în jurul orei 00:35, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Giuvărăști, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Măgurele, județul Teleorman.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,52 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Ziua următoare, pe 8 ianuarie 2024, în jurul orei 03:35, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au oprit pentru control, pe Drumul Județean 642, în comuna Stoenești, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii rutieri l-au testat pe acesta cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, tinerii au fost duși la spital în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În seara zilei de Sfântul Ioan Botezătorul, 7 ianuarie 2024, în jurul orei 21:00, polițiștii Secție de Poliție Rurală 1 Bobicești aveau să constatate o altă abatere în trafic.

„În timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 644, în comuna Pârșcoveni, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Autoturismul a fost urmărit pe mai multe străzi din localitate, până pe strada Vasile Alecsandri, unde a fost oprit, iar șoferul, un tânăr de 21 ani, din municipiul Slatina, județul Olt, a fost extras și imobilizat de polițiști, în vederea conducerii la unitatea de poliție pentru audieri. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai spune că polițiștii au întocmit pe numele tânărului slătinean un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți