12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: S-a majorat plafonul de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt anunță că, începând cu 1 ianuarie 2024, pensionarii care au venituri de până la 1.830 de lei pe lună beneficiază de compensarea cu 90 la sută a prețului medicamentelor.

Până în prezent de această compensare beneficiau pensionarii cu venituri de până la 1.608 lei pe lună, anunță CAS.

„În scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, de la 1 ianuarie 2024, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B a crescut de la 1.608 lei la 1.830 lei. Modificarea s-a realizat având în vedere că de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut cu 13,8 la sută. De Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1.830 de lei pe lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, au transmis reprezentanții instituției sanitare.

Potrivit sursei citate, finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți