15.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, vești bune la început de an pentru fermieri: „Cooperativele agricole pot deconta TVA-ul”

- Advertisement -
Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților și fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a venit cu vești bune la început de an pentru fermieri. Recent, într-o postare pe care a făcut-o pe pagina sa oficială de Facebook, parlamentarul social democrat a declarat: „Cooperativele agricole pot deconta TVA-ul, inclusiv pentru proiectele cu finanțare din bani europeni!”.
„Am fost și rămân, indiferent de funcția deținută, un susținător permanent al asocierii fermierilor, al dobândirii de puteri sporite de negociere, de reprezentare, de a adăuga valoare produselor agricole primare, care în opinia mea, așa cum am susținut de fiecare dată, nu se poate face altfel decât prin formele asociative ale fermierilor! Astăzi (marți, 9 ianuarie 2024 n.r.) a fost promulgată Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 67/2023 (PL-x 555/3 octombrie 2023), care creează cadrul legislativ necesar bunei desfășurări a activității fermierilor organizați în cooperative agricole! Ca urmare a întâlnirii din 5 septembrie 2023 cu reprezentanții cooperativelor agricole, la solicitarea fermierilor Andrei Iancu și Elvis Cazacu, în prezența a peste 30 de reprezentanți ai unor cooperative agricole din zona Olteniei, am luat la cunoștință problemele expuse de către aceștia și am început imediat demersurile pentru a elimina impedimentele legislative în buna desfășurare a activității cooperativelor agricole sau interpretarea neunitară a prevederilor legale!”, a declarat deputatul PSD de Olt.
Adrian Chesnoiu a mai spus că, fără a căuta vinovați, ci doar soluții, s-a reușit găsirea căii spre normalizarea activității cooperativelor, mai ales ținând cont că majoritatea accesaseră programe cu finanțare europeană!
„Doresc să le mulțumesc în mod deosebit domnilor secretari de stat Mihai Diaconu și Alin Chițu, din cadrul Ministerului Finanțelor, și nu în ultimul rând colegilor deputați din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, care au susținut acest proiect important pentru fermierii noștri!”, a subliniat parlamentarul social democrat oltean.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți