16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina îl omagiază pe poetul Mihai Eminescu prin participarea la diverse evenimente culturale

- Advertisement -

15 ianuarie 2024 este ziua în care se împlinesc 174 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu, iar pentru a-l omagia reprezentanții Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Olt și Ministerului Educației, organizează, timp de o săptămână, mai multe manifestări culturale.

Astfel, în săptămâna 15 – 21 ianuarie 2024, la Palatului Copiilor Slatina se va derula proiectul „Săptămâna Culturii Naționale”, care se adresează tuturor copiilor înscriși la activitățile organizate la instituția culturală.

„Zilnic, la ora 15:00 și la ora 17:00, în foaierul de la etajul I se vor organiza proiecții de film din viața și opera poetului național Mihai Eminescu, precum si din viața altor personalități ale culturii românești, dar și minispectacole în cadrul cărora copiii spectatori vor deveni artiști. La aceste activități vor participa toți copiii care se află în palat. Considerăm că este o datorie de onoare pentru fiecare dintre noi să aducem un omagiu marilor personalități ale culturii noastre, să cultivăm elevilor dragostea și respectul față de înaintașii noștri și să cultivăm totodată mândria de a fi român”, a declarat profesor Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.

De asemenea, pe 15 ianuarie, cu începere de la ora 13:00, va avea loc evenimentul „Dor de Eminescu”. Va fi o masă rotundă și un spectacol literar – muzical, în colaborare cu elevi ai Colegiului Național „Ion Minulescu”, Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” și Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți