22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Cârlogani: Casă distrusă de un incendiu devastator

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în dimineața zilei de luni, 15 ianuarie, în comuna Cârlogani, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la o locuință. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime, însă casa a fost serios afectată de flăcări.

„În momentul sosirii echipajelor, ardeau bunurile din două camere de locuit și acoperișul casei. Misiunea pompierilor a durat aproximativ trei ore. În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și aproximativ 100 de meri pătrați din acoperișul casei”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

De ce recomandări preventive trebuie să țină cont oltenii ca să evite astfel de evenimente nedorite

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți