22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Fermierii au protestat și în municipiul Slatina. Trafic îngreunat de la intrarea dinspre Brebeni până la sensul giratoriu de la ieșirea spre Pitești și retur

- Advertisement -

În semn de solidaritate cu protestatarii și din alte colțuri ale țării, peste 50 de fermieri din județul Olt au participat la un miting luni, 15 ianuarie 2024, și pe mai multe artere din municipiul Slatina. Cu mai multe tractoare, camioane sau autoutilitare, agricultori din comunele Perieți, Valea Mare, Brebeni, Coteana, Movileni, dar și din orașul Scornicești, au intrat în urbe dinspre comuna Brebeni, apoi au străbătut străzile Drăgănești, Artileriei până la sensul giratoriu de pe strada Cireașov, de la marele magazin de bricolaj, și retur.

Viliam Anghelina, fermier de la Valea Mare, a vorbit despre revendicările pe care le au agricultorii: „Protestăm în semn de solidaritate cu fermierii din țară, solicităm interzicerea sau oprirea importurilor din Ucraina. Totodată, cerem revizuirea polițelor de asigurare, dar și revizuirea obligativității ITP-ului. Dacă nu se rezolvă nimic, vom merge la București, vom vedea cum vor evolua lucrurile zilele următoare. Dacă nu vom putea să mergem cu utilajele, mergem cu autoturismele. În 2023, am facturat grâu cu 0,80 de bani kilogramul. Eu fac un calcul simplu: am avut o investiție de 4.800 de lei la hectarul de grâu și am produs 6.400 de kilograme la hectar: 1.000 de kilograme reprezintă arenda, mai rămân 5.400 de kilograme, înmulțiți și dumneavoastră cu 0,80 de bani, sunt pe pierdere. Cumpărăm scump și vindem ieftin”.

Un alt agricultor a adresat un mesaj pe grupul Info Trafic Slatina de pe Facebook, cerând ca și alți colegi să li se alăture, dar protestul să fie unul pașnic. „Noi fermierii care protestăm în acest moment în Slatina solicităm susținerea și din partea colegilor transportatori, taximetriști și persoanelor care simt să protesteze pașnic!”, a transmis acesta.

Din cauza protestului fermierilor, pe străzile amintite traficul s-a desfășurat cu dificultate timp de câteva zeci de minute, polițiștii rutieri fiind prezenți în zonă pentru a dirija circulația.

Și în zona municipiului Caracal s-a desfășurat un miting asemănător, zeci de fermieri fiind și aici prezenți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți