26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Informare meteorologică de vreme capricioasă în toată țara, până în seara zilei de marți. În Olt vor fi depuneri de polei

- Advertisement -

Toată România va fi în următoarele ore sub incidența unei informări meteorologice emisă în dimineața zilei de luni de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie Astfel din dimineața zilei de luni, 15 ianuarie 2024, la ora 10:00, și până în seara zilei de marți, 16 ianuarie, ora 18:00, în întreaga țară sunt anunțate fenomene meteo precum precipitații moderate cantitativ, depuneri de polei și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți, 15 spre 16 ianuarie, și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. Izolat în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10 – 15 litri pe metru pătrat. În regiunile sudice (zonă din care face parte și județul Olt n.r.) și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60 – 80 de kilometri pe oră, viscolind zăpadă”, au transmis meteorologii.

Sursa citată mai arată că vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți, 16 ianuarie 2024, când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45 – 60 de kilometri pe oră.

Utilajele de deszăpezire ale DRDP Craiova, gata să intervină

Și cum ANM a emis o atenționare de depunere a poleiului pentru perioada 15 – 16 ianuarie, în special în timpul nopții, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au luat măsuri pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite. Astfel, muncitorii vor fi prezenți pe drumurile care tranzitează județele Olteniei pentru a acționa la nevoie cu material antiderapant.

„Din dispoziția directorului regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin, utilajele vor patrula, încărcate cu material antiderapant, și vor acționa în cazul apariției fenomenului de ploaie înghețată sau polei. Fenomenul de ploaie înghețată este un fenomen de tip nowcasting, apariție imediată și greu de prognozat cu un timp suficient pentru acționare preventivă, recomandăm ca în cazul apariției acestui fenomen să reduceți viteza, fără comenzi bruște, și dacă întâmpinați probleme în deplasare să opriți, în afara părții carosabile, până la intervenția utilajelor de deszăpezire”, au precizat angajații DRDP Craiova.

Sursă foto: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți