23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numărul cazurilor de viroze, pneumonii și gripă, în creștere săptămâna trecută. Peste o sută de olteni internați în spitalele județului

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt continuă să supravegheze cazurile de gripă, viroze și pneumonii, pentru sezonul rece 2023 – 2024. Iar în ultima săptămână numărul acestor îmbolnăviri a crescut îngrijorător, având în vedere că peste o sută de olteni ce au fost diagnosticați cu infecții respiratorii acute severe ai necesitat internarea în unitățile spitalicești cu paturi din județ.

Astfel, potrivit cifrelor oficiale ale DSP Olt, în săptămâna 8 – 14 ianuarie 2024, în Olt s-au înregistrat 695 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 33 internări, 418 de olteni diagnosticați cu pneumonie, cu 104 internări și zece cazuri de gripă.

„Din cele zece cazuri de gripă, patru sunt femei și șase bărbați, iar patru sunt din mediul urban și șase din cel rural. Au fost pacienți cu vârste cuprinse între 3 și 79 ani, astfel 2 – 4 ani – două cazuri, 5 – 14 ani – un caz, 50 – 64 ani – un caz, peste 65 ani – șase cazuri, care s-au prezentat în serviciile specializate ale unităților sanitare cu paturi, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În urma investigațiilor, opt cazuri au fost confirmate cu virus gripal tip A, prin metoda RT-PCR, un caz a fost confirmat cu virus gripal tip A prin test antigenic rapid și un caz a fost confirmat cu virusul gripal tip B, tot prin test rapid antigenic”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Din prima zi a lunii octombrie 2023 și până pe 14 ianuarie 2024 au fost în total 23 de olteni confirmați cu gripă, din care 21 prin metoda RT- PCR pentru virusul gripal tip A și doi prin teste antigenice rapide – unul confirmat pentru virusul gripal tip A (test antigenic rapid) și altul pentru virusul gripal tip B (test antigenic rapid).

Potrivit reprezentanților instituției sanitare, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică. Iar numărul persoanelor vaccinați antigripal împotriva gripei, în intervalul 1 octombrie 2023 – 15 ianuarie 2024 este de 29.124.

De asemenea, săptămână trecută, în județul Olt s-au înregistrat și 16 cazuri confirmate cu infecția SARS-CoV-2, din care cinci au fost internate în spital.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți