13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Coteana cu dosar penal după ce a condus un autoturism neînmatriculat și fără a avea permis

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Coteana, în timp ce luni, 15 ianuarie 2024, în jurul orei 14:10, desfășurau activități specifice, pe strada Principală, din comuna Brebeni, au oprit pentru control un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 26 ani, din comuna Coteana. Cerându-i documentele, oamenii legii au constatat că acesta nu avea permis de conducere, iar autovehiculul pe care îl conducea era neînmatriculat. 

Totodată, polițiștii l-au testat și cu aparatul alcooltest, în urma rezultatului constatându-se că era puțin băut. În urma celor stabilite, oamenii legii l-au amendat pe tânărul șofer din Coteana, dar au întocmit pe numele său și dosar penal.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul figura ca fiind neînmatriculat. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar pe numele acestuia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți