13.1 C
Slatina
luni,20 mai,2024

Ultimele Articole

Membrii PNL Olt își aleg președintele pe 2 februarie, la Caracal

- Advertisement -

O primă conferință de presă a PNL Slatina de anul acesta a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie 2024, în noul sediu al organizației care este în incinta fostului restaurant Sâmbirești din municipiul reședință a județului Olt. Amfitrioni au fost deputatul Gigel Știrbu, președinte interimar al organizației județene Olt a PNL, și prefectul Mario De Mezzo, ales oficial în funcția de președinte al PNL Slatina acum o săptămână.

Au fost atinse mai multe subiecte, unul dintre ele fiind acela că alegerile pentru conducerea filialei PNL Olt vor avea loc vineri, 2 februarie 2024, și pentru prima dată în istoria liberală de la nivelul județului nu vor mai avea loc în Slatina, ci în municipiul Caracal.

„(…) Prima temă este cea referitoare la comitetul de coordonare județeană al PNL Olt. Am luat decizia de a face acest Comitet de coordonare județean pentru alegerile statutare, pentru a alege formula de organizare statutară de conducere a acestei filiale. (…) Am luat decizia acum câteva ședințe în biroul politic județean ca pe data de 2 februarie să desfășurăm Comitetul de coordonare județean se cu alegerile în această filială. Este un an electoral extrem de important cu cinci tururi de alegeri, patru scrutine electorale, europarlamentare, locale, prezidențiale, două tururi și parlamentare, iar din punctul nostru de vedere nicio filială, nicio organizație politică nu poate să stea într-un astfel de ani de o importanță colosală din punct de vedere politic în interimat. Ca atare am luat decizia să facem această adunare generală pentru ca filiala să aibă o conducere statutară aleasă. Am informat Biroul Politic Național, am primit girul Biroului Politic Național. Avem confirmarea că foarte mulți colegi din conducerea centrală începând cu președintele, secretarul general, miniștrii și alți colegi din conducerea centrală vor da curs invitației de a participa la această sărbătoare a liberalismului în județul Olt. Este pentru este prima oară când nu vom face la Slatina acest Comitet de coordonare județeană în ultimii 34 de ani. Acesta va avea loc la Caracal, de ce spun asta pentru că noi considerăm Slatina o primărie câștigată de către Partidul Național Liberal. Principalul obiectiv după Slatina, al PNL Olt, este Caracal. Din punctul meu de vedere vom face o surpriză extrem de plăcută caracalenilor. Sunt convins că candidatul în care Partidul Național Liberal va avea la Caracal a fost surpriză atât pentru competitorii noștri electorali, cât și pentru cetăţenii din Caracal. Iar în fapt această manifestare de la Caracal este, putem spune noi, un semnal vizavi de importanța pe care noi o dăm alegerilor din acel municipiul al județului Olt”, a spus parlamentarul PNL.

Deputatul liberal Știrbu a ținut să atingă și un alt subiect arzător, din punctul său de vedere, acela al ajutoarelor financiare pe care statul le oferă oamenilor vulnerabili, mai ales la nivelul comunelor din județ, unde unii primari, pentru a le acorda unora dintre aceștia, îi constrânge pentru a vota la alegeri un anume partid.

La rândul său, De Mezzo, președintele PNL Slatina, a vorbit despre prima acțiune din ușă în ușă pentru susținerea referendumului local propus de organizația pe care o conduce, și anume gratuitate lunară a primilor 5 metri cubi de apă pentru fiecare gospodărie. Potrivit șefului liberalilor slătineni, acest referendum ar urma să fie organizat când au loc și alegerile locale, pentru a fi reduse cheltuielile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți