11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

VIDEO. O sută de cupluri de aur din Slatina, premiate în cadrul Galei Seniorilor

- Advertisement -

Gala Seniorilor este cea de-a doua manifestare din cadrul marelui eveniment „Gala Laureaților”, ajuns în 2024 la ediția a VIII-a și organizat de Primăria și Consiliul Local Slatina cu prilejul împlinirii a 656 de ani de la prima atestare documentară a urbei. Sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” a devenit duminică, 21 ianuarie, neîncăpătoare pentru cei 200 de slătineni premiați în cadrul acesteia. Vorbim de nu mai puțin de 100 de cupluri de aur care anul trecut au aniversat 50 de ani de căsnicie și au primit din partea municipalității premii de fidelitate, în cuantum de 1.045 de lei fiecare.

Premiile au fost acordate de nimeni altul decât Emil Moț, primarul Slatinei, alături de acesta ținând să fie alături Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, cei doi viceprimari ai municipiului.

Autoritățile spun că a opta ediție a „Galei Laureaților” este cea în care până acum s-au acordat cele mai multe astfel de distincții perechilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, amfitrion al întregului spectacol fiind îndrăgitul actor Andrei Duban.

Seara de gală s-a încheiat cum altfel decât cu un concert extraordinar susținut de artistul Gabriel Dorobanțu, care i-a făcut pe vârstnicii slătineni să cânte împreună cu el piesele sale consacrate.

„Gala Laureaților” a debutat sâmbătă, 20 ianuarie, când Slatina a împlinit 656 de ani de la prima atestare documentară a localității, cu Gala Campionilor în cadrul căreia au fost oferite premii în bani unui număr de 1.671 de elevi, profesori îndrumători, sportivi și antrenori. Iar marele eveniment va continua marți, 23 ianuarie, cu Gala Superlativelor pe parcursul căreia vor fi acordate alte zeci de premii, printre care cele de personalitatea anului, fiind conferite și cinci titluri de „cetățean de onoare”. Totodată, se vor oferi distincții și instituțiilor publice și societăților comerciale care au contribuit la dezvoltarea orașului în ultimul an.

Gala va fi prezentată de actrița Monica Davidescu, iar în concert va fi îndrăgitul interpret de muzică ușoară Aurelian Temișan.

Municipalitatea slătineană, pentru organizarea „Galei Laureaților”, a alocat suma de 800.000 de lei de la bugetul local.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți