15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de la Transporturi Olt, descindere la un bărbat din Fărcașele acuzat de infracțiuni la regimul piscicol. 80 de kilograme de pește proaspăt confiscate

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe langa Judecătoria Caracal, au pus în aplicare marți, 23 ianuarie 2024, un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Fărcașele, județul Olt, la locuința unui bărbat de 52 de ani, din localitate, bănuit de săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol.

Oamenii legii au găsit la descindere mai multor bunuri, dar și 80 de kilograme de pește proaspăt, pe care le-au confiscat.

„Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul 52 de ani ar fi pescuit ilegal pe râul Olt, folosind plase monofilament și unelte confecționate artizanal, încălcând astfel prevederile legale. În urma percheziției efectuate, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe obiecte folosite la săvârșirea faptei, respectiv plase monofilament, un prostovol, interzise la deținere și o barcă gonflabilă. De asemenea, a fost identificată și ridicată, în vederea valorificării, cantitatea de 80 de kilograme de pește proaspăt. Valoarea totală a bunurilor ridicate fiind de aproximativ 22.000 de lei”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Percheziția la locuința bărbatului din Fărcașele a beneficiat de sprijinul reprezentanților Agenției Naționale pentru Piscicultură și Acvacultură – Serviciul Teritorial Muntenia. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament, faptă prevăzută și pedepsită de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți