17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Sens giratoriu la intersecția străzii Cuza Vodă cu strada Banului din Slatina. Noi reguli de circulație în zonă

- Advertisement -
Modificări în privința traficului rutier desfășurat la nivelul intersecției a două străzi din municipiul Slatina, începând de joi, 25 ianuarie 2024. Concret, echipa de muncitori a firmei de construcții, cu care Primăria Slatina a încheiat contractul de execuție a lucrărilor, a început construirea unui sens giratoriu la intersecția străzii Cuza Vodă cu strada Banului.
Proiectul este unul avizat de reprezentanții Biroului Rutier al Poliției municipiului Slatina, scopul fiind acela de siguranță a particupanților la trafic, atât șoferi, cât și pietoni.
Anunțul de amenajare a sensului giratoriu a fost făcut de Emil Moț, primarul Slatinei, pe pagina sa personală de Facebook: „Dragi slătineni! Începând de astăzi (joi n.r.), 25 ianuarie 2024, circulația în intersecția străzii Cuza Vodă cu strada Banului se va desfășura în regim de sens giratoriu. Scopul proiectului, avizat de Poliția municipiului Slatina, este, în primul rând, siguranța participanților la trafic, fie ei șoferi sau pietoni, având în vedere riscul mare de accidente rutiere pe care această zonă îl avea din cauza vizibilității reduse. Principalele caracteristici tehnice ale proiectului sunt: suprafață totală de amenajare – 2.400 de metri pătrați, din care 1.500 de metri parte carosabilă și 900 de metri pătrați trotuare pietonale, inclusiv insule de girație”.
Construirea sensului giratoriu ar urma a fi făcută pe parcursul următoarelor două luni, pentru execuția lucrărilor nefiind necesară închiderea circulației rutiere.
„Lucrările vor fi finalizate în aproximativ 60 de zile, în funcție de condițiile meteo. Pentru execuția acestora nu va fi necesară închiderea traficului, circulându-se cu restricții, șoferii fiind rugați să circule cu atenție sporită”, a adăugat edilul Slatinei.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți