11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Trei drumuri din Olt, tranzitate în acest sfârșit de săptămână de un transport agabaritic

- Advertisement -

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că în perioada 26 – 29 ianuarie 2024 pe mai multe tronsoane de drum care tranzitează țara se va desfășura un transport cu depășiri. Printre acestea se numără și trei drumuri din județul Olt, respectiv Drumul Național 64, Drumul Național 65 – European 574 și Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești.

Concret, la sfârșit de săptămână, traseul transportului agabaritic va fi: Nădlac II PTF – A 1 – Margina – DN 68 A – Holdea – A 1 – Centura Sibiu – A 1 – Boița – DN 7– Centura Călimănești – DN 7– Râmnicu Vâlcea – DN 7 – DN 67 – DN 64 – Găneasa – DN 65 – Drumul Expres Craiova-Pitești – DN 65 – DN 65 B – A 1 – Centura București – Intersecție Centura București/DJ 401.

„Vehiculul transportă o structură metalică. Lățimea maximă a vehiculului este 2,90 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 kilometri pe oră”, se precizează într-un comunicat al CNAIR.

Sursa citată mai arată că etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul va fi însoțit de un echipaj al poliției rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – Dispecerat – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți