10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au comis infracțiuni rutiere pe șoselele din județ. Doi erau într-o stare avansată de ebrietate

- Advertisement -

Polițiștii din Olt au întocmit în ultimele zile trei dosare penale pe numele unor conducători auto care au comis abateri pe drumurile publice care tranzitează județul. Doi dintre ei erau băuți bine, iar al treilea conducea un vehicul neînmatriculat.

În dimineața zilei de sâmbătă, 27 ianuarie 2024, în jurul orei 10:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Magazinului, din comuna Brebeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Slatina.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 ianuarie, în jurul orei 00:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, tot în comuna Brebeni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Schitu, județul Olt.

Pentru că șoferul mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,59 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost duși la spital în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit pe numele fiecăruia dintre ei câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul zilei de sâmbătă, 27 ianuarie, în jurul orei 11:55, polițiștii Biroului Rutier Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 677, din comuna Cârlogani, au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Cârlogani, județul Olt.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autoturismul figura ca fiind neînmatriculat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți