13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Caracal. Un pompier și un jandarm, salvatori ai unui bărbat care a căzut în lacul din Parcul „Constantin Poroineanu”

- Advertisement -

Un bărbat de 44 de ani a scăpat cu viață după ce duminică, 28 ianuarie 2024, a căzut în lacul situat în Parcul „Constantin Poroineanu”, din municipiul Caracal. Cei care l-au salvat au fost un pompier și un jandarm.

Jandarmul era în timpul liber când a venit în sprijinul pompierului, aflat și el în timpul liber, plimbându-se cu familia prin parc, care a sărit imediat să scoată din apă victima nefericitului eveniment. Bărbatul venise să prindă pește din lacul aflat în mijlocul zonei de agrement.

„Astăzi (duminică, 28 ianuarie n.r.), la ora 13:20, aflat în timpul liber, un jandarm a observat un bărbat blocat într-o zonă de colectare și deversare a apei în Parcul ‘Constantin Poroineanu’ din municipiul Caracal. Sesizând pericolul în care se afla bărbatul, colegul nostru a interacționat cu acesta și a solicitat intervenția prin serviciul unic de urgență 112 pentru ajutor de specialitate. Acțiunea de extragere din apă a bărbatului s-a realizat de îndată, intervenind și un trecător (pompierul de 39 de ani care lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj n.r.) aflat în apropiere, care a coborât și împreună au reușit salvarea acestuia din apa rece în care căzuse. În scurt timp, serviciile de urgență și de ordine publică sosite la fața locului i-au acordat îngrijirile medicale. Din cele precizate de bărbatul căzut în apă, se pare că acesta intenționa să pescuiască, însă s-a dezechilibrat și a căzut în apă”, a declarat maior Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți