11.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au lăsat peste 90 de șoferi fără permisul auto, la sfârșit de săptămână. Conduceau cu viteză excesivă pe șoselele din județ

- Advertisement -

Poliţiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, în perioada 26 – 28 ianuarie 2024, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, fiind date peste 500 de amenzi în cuantum de aproape 155.000 de lei, iar peste 90 de conducători auto au rămas fără permis după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 155.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 117 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, cinci pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, și 20 pentru alte abateri”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, oamenii legii au mai reținut la sfârșit de săptămână și 40 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, șapte pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și unul pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți