21.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Două drumuri județene din Olt, reabilitate de CJ cu fonduri europene. Valoarea investițiilor este de aproape 50 milioane de euro

- Advertisement -

În ședința ordinară de luni, 29 ianuarie, aleșii județului au aprobat mai multe proiecte de hotărâre ce au vizat reabilitarea unor drumuri județene. Două dintre drumuri, în lungime totală de aproximativ 83 de kilometri, urmează a fi modernizate de Consiliul Județean Olt cu finanțare europeană, valoarea investițiilor fiind de aproape 50 milioane de euro, iar unul dintre ele a fost aprobat de forul județean chiar în prima ședință a CJ din acest an.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat că proiectele pentru Drumul Județean 679 Tufeni – Mihăeşti și Drumul Județean 657 Recea – Poboru – Spineni, sunt eligibile pentru finanțare prin Programul Regional Sud – Vest Oltenia 2021 – 2027.

Proiectul privind reabilitarea DJ 679 Tufeni – Mihăeşti, pe o distanţă de aproximativ 38 de kilometri, s-a aprobat luni, 29 ianuarie, în timp ce proiectul ce vizează reabilitarea DJ 657 Recea – Poboru – Spineni, pe o lungime de aproape 45 de kilometri, a fost aprobat de consilierii județeni în ședința din luna noiembrie a anului trecut.

„În ceea ce priveşte DJ 679, este al doilea drum pe care îl depunem pe Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Ambele proiecte sunt eligibile, însumând 50 de milioane de euro, fonduri europene pe care urmărim să-i atragem”, a declarat Marius Oprescu, la finalul ședinței de luni.

Tot luni, aleșii judeţului au aprobat și reabilitarea unui drum județean, care în prezent este din balast, DJ 544 Brastavăţu – Vădastra, pe o distanţă de 3,7 kilometri.

„Este o bucată de drum între Brastavăţu şi Vădastra, care a rămas neasfaltată şi pe care încercăm s-o asfaltăm în perioada următoare, locuitorii din zona respectivă cerând acest lucru, fiind un drum important pentru ei, dar și de circulație. Acum drumul este de balast”, a adăugat președintele forului județean.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți