13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Schitu. Slătinean arestat după ce s-a certat cu mama sa și a dat foc locuinței acesteia

- Advertisement -

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut duminică, 28 ianuarie, un bărbat cercetat pentru distrugere. Ulterior, ziua următoare, acesta a fost arestat preventiv, bărbatul, care are 46 de ani și este din municipiul Slatina, fiind acuzat că a dat foc locuinței mamei sale din comuna Schitu.

Totul s-a întâmplat duminică după ce înainte slătineanul s-a certat cu cea care i-a dat viață.

„În fapt, la data de 28 ianuarie 2024, în jurul orei 10:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că la o locuință din comuna Schitu a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Perieți. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Slatina, pe fondul unor discuții contradictorii cu mama sa, ar fi încendiat locuința acesteia din comuna Schitu. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Foto: Amator

Sursa citată mai arată că, în urma probatoriului administrat, duminică, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Slatina, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Ulterior, în cursul zilei de luni, 29 ianuarie 2024, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea anchetatorilor și au dispus măsura arestării preventive față de bărbatul acuzat de distrugere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia instanței de judecată nu este una definitivă și deja a fost contestată de inculpat, contestația urmând a fi judecată de o instanță superioară, într-una din zilele următoare.

Sursă foto principală: Reținere (prezentare generală)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți