18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, acțiuni preventive în peste 50 de instituții școlare din județ

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2024 mai multe activități menite să promoveze un mediu școlar sigur și lipsit de violență, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Școli. Astfel, oamenii legii au organizat acțiuni preventive în peste 50 de unități școlarr din Olt, la care au participat aproape 2.700 de elevi și profesori.

„Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Școli este o sărbătoare fondată în 1964 și este marcată, anual, la data de 30 ianuarie, în şcolile din întreaga lume, la aniversarea morţii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Ziua pledează pentru o educaţie permanentă în armonie, toleranță, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolență și pace. În această perioadă, polițiștii olteni au pus accent pe rezolvarea pașnică a conflictelor, respect reciproc și toleranță, oferind informații despre prevenirea violenței în școli, în cadrul a peste 50 de unități de învățământ din județ, la care au participat aproximativ 2.500 de elevi și 170 de cadre didactice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată a mai arătat că activitățile polițiștilor au reliefat importanța monitorizării atente a comportamentelor problematice și intervenție promptă pentru prevenirea escaladării situațiilor conflictuale, având drept scop consolidarea relației de încredere între comunitatea școlară și forțele de ordine, promovând conștientizarea asupra importanței nonviolenței în educație, contribuind astfel la formarea unei generații care să înțeleagă că soluțiile nonviolente sunt fundamentale pentru construirea unei societăți mai armonioase.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți