7.2 C
Slatina
marți,5 martie,2024

Ultimele Articole

Vizitatorii nu mai au acces în peste zece secții ale SJU Slatina, din cauza gripei. Este recomandată purtarea măștii de protecție încă de la intrarea în spital

- Advertisement -

De vineri, 2 februarie 2024, s-a decretat stare de alertă epidemiologică determinată de gripă, motiv pentru care conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a anunțat că, pe perioada acestei stări de alertă, în cea mai mare unitate medicală din județul Olt vor fi puse în aplicare mai multe măsuri pentru controlul și limitarea îmbolnăvirilor. Printre restricțiile impuse se numără interzicerea accesului vizitatorilor în nu mai puțin de peste zece secții ale spitalului slătinean, dar și limitarea numărului acestora la un bolnav și scurtarea duratei vizitei la mai puțin de zece minute. O altă recomandare este purtarea măștii de protecție de toți cei care vin la spital, încă de la intrarea în unitatea sanitară.

Potrivit managerului SJU Slatina, Angela Nicolae, este interzis accesul persoanelor din afara spitalului în secțiile ATI, Terapie intensivă Neonatologie, Pediatrie, Terapie intensivă Coronarieni, Terapie acută Neurologie, Oncologie, Hematologie, secțiile chirurgicale (în număr de patru n.r.) și Boli infecțioase, fiind limitat și numărul de vizitatori la un pacient și scurtarea duratei vizitei, la sub 10 minute.

„Se permite accesul unui singur aparținător/vizitator/pacient, nu mai mult de doi vizitatori in același timp în salon. Accesul aparținătorilor în secție se va face cu purtarea obligatorie a echipamentului de protecție individuală. La intrarea și ieșirea din secție aparținătorii/vizitatorii se vor dezinfecta pe mâini cu soluții hidroalcoolice aflate la intrarea în secție. lnterzicerea accesului aparținătorilor cu afecțiuni respiratorii vizibile clinic”, sunt alte măsuri impuse de Spitalul Slatina, potrivit managerului Angela Nicolae.

Conducerea celei mai mari unități medicale din județul Olt a mai transmis că programul de vizită a pacienților internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, valabil pentru secțiile unde nu este restricționat accesul vizitatorilor, este cuprins în intervalele orare: luni – vineri – 13:30 – 17:30 și sâmbătă – duminică – 11:00 – 17:00.

Se recomandă, totodată, purtarea măștii de către toți vizitatorii încă de la intrarea în spitalul slătinean.

„Programul de vizită și regulile de vizitare sunt afișate la intrarea fiecărei secții. Se interzice accesul aparținătorilor în spital în afara orelor de vizită. În vederea limitării îmbolnăvirilor, recomandăm purtarea măștii de protecție de către toți vizitatorii, încă de la intrarea în unitatea sanitară”, a adăugat reprezentantul SJU Slatina.

Toate aceste măsuri au fost cuprinse în informarea din data de 2 februarie 2024 a Direcției de Sănătate Publică Județeană Olt, zi în care Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a impus starea de alertă epidemiologică.

În județul Olt, potrivit datelor oficiale transmise de DSP Olt, din prima zi a lunii octombrie 2023 și până miercuri, 31 ianuarie 2024, au fost 269 de olteni confirmați cu gripă, din care 53 prin metoda RT- PCR – 21 pentru virusul gripal tip A nesubtipat; nouă cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H3; 22 cazuri cu virusul gripal tip A, subtip H1 pdm 09, din care trei decese; un caz de dublă infecție cu virusul gripal tip A, subtip H1, și tip A, subtip H3. Au fost și 216 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide – 215 confirmate pentru virusul gripal tip A, prin teste antigenice rapide, și unul pentru virusul gripal tip B, tot prin test antigenic rapid.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți