21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul „Doina Oltului” Slatina a mai pierdut un om. Îndrăgita interpretă de muzică populară Victorița Cică a murit duminică dimineața

- Advertisement -

La niciun an după ce a murit artistul Marian Toma, Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, din subordinea Consiliului Județean Olt, mai pierde încă un om. Îndrăgita interpretă de muzică populară Victorița Cică a trecut în neființă în dimineața zilei de duminică, la vârsta de 50 de ani, fiind angajată a ansamblului de aproape 20 de ani, după ce a fost adusă de la Scornicești unde lucra de la sfârșitul anilor ’90. 

Cei care au anunțat trista veste au fost soțul ei, Cătălin, dar și fetele care fac parte din Grupul Vocal „Mlădițele Oltului” pe care aceasta la înființat și îl coordona.

„Cu durere în suflet vă anunț că Victoria nu mai e…”, a postat soțul artistei pe pagina sa oficială de Facebook.

„De azi, doamna noastră dragă, Victorița Cică, va cânta printre îngeri! Dumnezeu să-i odihnească sufletul blând”, au scris fetele din grupul vocal pe pagina de socializare.

„Astăzi (duminică n.r.), cu inimile grele, colegii de la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt aduc un ultim omagiu solistei noastre de excepție, Victorița Cică, din Ansamblul Folcloric ‘Doina Oltului’, care a părăsit prematur această lume pe 4 februarie 2024. Plecarea ei lasă un gol imens în inimile noastre. Drum lin către cer, Victorița Cică!”, au postat și colegii artistei de la „Doina Oltului”.

În urma acestor postări, au fost postate pe paginile acestora sute de mesaje de condoleanțe.

„O femeie minunată, talentată, cu suflet blând de pus pe rană! Cică Victoria Ani ai șocat pe toată lumea cu plecarea ta! Din nou Dumnezeu are nevoie de oameni buni Acolo! Zbor lin în Lumină, femeie dragă! Să-i dai putere omului tău drag Cătă Puchină să reziste fără tine Aici. Va veni o vreme când toți vom zbura spre acea Împărăție. Cântă și încântă Cerul cu vocea ta minunată și caldă!”, a scris Luminița Gheorghe.
„Păcat! Mare păcat…  O doamnă deosebită pe care, deși am cunoscut-o mai puțin decât mulți alții, am respectat-o și apreciat-o foarte mult. Încă o voce dulce care merge să cânte în corul lui Dumnezeu. Condoleanțe!!!”, a postat și Claudiu Florin Ene, artist local.
„Nu îmi vine să cred. A fost un om atât de puternic. Cu greu îmi găsesc cuvintele. Sper ca Dumnezeu să o așeze lângă el într-un loc cald și frumos, să-i învețe și acolo pe toți să cânte. O să o păstrez veșnic în sufletul meu. Multă putere, domnule Puchină Cătălin Florin”, a spus Andreea Maria Dinu, o tânără solistă de muzică populară care a cunoscut-o pe Victorița Cică.
„Domnul să o odihnească! Ne pare nespus de rău… O vom prețui mereu cu amintiri frumoase! Multă putere, domnule Puchină!”, este mesajul de condoleanțe postat de Mirela Ogea, mama Emiliei Ogea, fostă elevă a Victoriței.
Un alt elev al dânsei, Gabriel Liu, a scris pe pagina sa: „Drum lin către ceruri doamnei alături de care am făcut primii pași pe drumul cântecului! Recunoștință veșnică, vă voi purta mereu în suflet oriunde voi duce cântecele ale caror dascăl ați fost! Odihnă veșnică!”.

Apropiați ai artistei știau că în ultima perioadă aceasta a avut probleme de sănătate, nu de puține ori fiind internată în spital, de cele mai multe ori la Spitalul Orășănesc din Balș, orașul în care locuia.

„Așa de veselă am fost acum o lună alături de mlădițele mele! Astăzi sunt internată în spital! Dragii mei să aveți grijă de voi!”, este mesajul postat chiar de Victorița Cică la jumătatea lunii ianuarie 2024 pe pagina sa oficială de artist de pe rețeaua de socializare Facebook.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți